Депутатите в парламентарната комисия по регионална политика и благоустройство приеха на

...
Депутатите в парламентарната комисия по регионална политика и благоустройство приеха на
Коментари Харесай

До 3 глоби годишно при липса на винетка. Още не е ясна съдбата на „Гражданската отговорност“

Депутатите в парламентарната комисия по районна политика и благоустройство приеха на второ четене – при липса на винетка да могат да бъдат налагани единствено до три санкции годишно. Промените ще работят със задна дата от 1 януари 2019 година.

Водачите, които са карали без винетка, ще бъдат уведомявани за това до 3 дни след нарушаването си.

В хода на дебата породи спор дали този период е рационален, като от Министерството на районното развиване и
настояха той да бъде 14-дневен.
В залата участва и омбудсманът Диана Ковачева, която бе безапелационна, че сходен период би бил прекомерно дълъг.

Народните представители от районната комисия се сплотиха още и към решението на водачите да бива напомняно посредством имейли и текстови известия, когато валидността на винетката им изтича.

За втори следващ път икономическата комисия в Народното събрание не събра кворум, с цел да гласоподава основни промени по пътя на България към Еврозоната. Те се отнасят до бюрото
„ Зелена карта “
и заплащането на компенсации при вреди, нанесени от български водачи при шофиране зад граница. Според представителите на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, в случай че препоръчаните промени бъдат утвърдени, „ Гражданската отговорност “ ще нарастне. От самото бюро обаче не потвърдиха този извод.

Промените в текстовете, свързани с нанесените вреди от български водачи в чужбина, са част от уговорките на България по пътя за приемането на еврото.

„ В момента се водят договаряния с Брюксел за известна толерантост във връзка с инфлационния аршин, само че в случай че не са спазени законодателните задължения, няма по какъв начин тези договаряния да са в наша изгода “, разяснява служебният министър на финансите Росица Велкова. Александър Иванов от ГЕРБ и Мартин Димитров от „ Демократична България “ влязоха в изострен спор.

„ ГЕРБ вкара България в Еврозоната, а вие бяхте на Моста на влюбените, господин Димитров. Вие, до момента в който упрявлявахте с държавното управление на Промяната, донесохте 25% инфлация “, сподели Иванов.

„ Тук трябваше да бъдат сътрудниците и да си защитят позицията. Те споделят – намерете компромис и
бягат като партизани
от залата “, съобщи Димитров, откакто Иванов напусна съвещанието.

Депутати от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и „ Български напредък “ по този начин и не пристигнаха, поради което не се мина към гласоподаване на текстове.

Борислав Богоев от бюрото „ Зелена карта “ съобщи, че казусът съществува от години и че се усъвършенства.

„ Дали ще се усили „ Гражданската отговорност “ – не можем да кажем, защото цената има доста съставни елементи “, разяснява Богоев и прикани депутатите въпреки всичко да намерят някакво решение.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР